Felújítják a kultúrház színháztermének fűtésrendszerét

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Felújítják a kultúrház színháztermének fűtésrendszerét

2015.06.29 / 10:29
Nyár végéig megtörténik a gútai művelődési központ színházterme fűtés- és szellőzőrendszerének felújítása.

A városi képviselőtestület legutóbbi ülésén is foglalkozott a rövidtávú fejlesztési terv keretében megvalósítandó beruházással, amire mintegy harmincezer eurót különített el. Mayer János, az intézmény igazgatója elmondta, az 1965-ben gyártott és 1974-ben üzembe helyezett berendezés már a szakemberek szerint valószínűleg az utolsó ilyen jellegű működő berendezés volt az országban.

„A színházterem fűtés- és szellőztetőrendszere sajnos az év elején felmondta a hosszú szolgálatot. A maga idejében ez nagyon hatékony és modern volt, de eljárt felette az idő. A javítása hatalmas költségeket emésztett volna fel, és kétséges lett volna annak kivitelezhetősége is.” – nyilatkozta Mayer.

Hozzátette, hogy egy új rekuperációs (energia-visszanyerő) berendezést szükséges a jelenlegi alagsorban lévő helyett beépíteni, rákapcsolódva a meglévő hálózatra, amely a színházterem különböző részeibe szállítja a friss levegőt vagy éppen szállítja onnan ki az elhasználtat, ugyanez érvényes persze a fűtésre is, amely a távhőszolgáltató primer rendszerére kötődik rá.

A törvény szerint lefolytatott közbeszerzés végeredményét az önkormányzat a június 22-i ülésén jóváhagyta. A nyertes pályázó (AAA ZIMKLIMA, Kft., Újlót) hamarosan megkezdi a munkálatokat, amik előreláthatóan augusztus végéig befejeződnek.

-br-