A suttogó asszisztense lesz a gútai Vermes Balázs

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

A suttogó asszisztense lesz a gútai Vermes Balázs

2015.07.21 / 15:00
Hatalmas megtiszteltetés érte a gútai Vermes Balázst, aki egy többéves gyakornoki tisztséget kapott a világhírű lóedző, Monty Roberts oldalán.

Vermes Balázs

Hatalmas megtiszteltetés érte a gútai Vermes Balázst, aki egy többéves gyakornoki tisztséget kapott a világhírű lóedző, Monty Roberts oldalán.

A nagy tekintélynek örvendő, szakmai körökben is csak A suttogó néven emlegető nyolcvanéves férfi maga választotta ki hagyatékának továbbvitelére a gútai fiatalembert.

Vermes Balázst a lovasíjászatban is kiemelkedő teljesítménye miatt választotta a megtisztelő feladatra.

„Végigutaztam a világot, szakmai hagyatékom gondozására vállalkozó ember felkutatására. Egyik alkalommal a Kassai lovasíjász iskola bemutatóján figyeltem fel Vermes Balázsra, és azonnal megfogott az elhivatottsága és szakmai alázata. Így úgy határoztam, a következő világkörüli turnémra elviszem magammal és átadom a tudásomat.” – indokolta választását Monty Roberts.

Balázs többéves szerződést kötött az angol királyi család lovainak betanításáért is felelős edzővel, akit a világ szinte valamennyi pontjára is elkíséri. „Mindenképpen hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Monty Roberts személyi asszisztense lehetek. Az ő könyvein nőttem fel, jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az legyek, aki ma vagyok. Ugyanakkor izgalmas kalandnak is ígérkezik a vele való utazás, számos élettapasztalatot szerezhetek, amiket sok területen felhasználhatok. Első állomásként a kaliforniai lovas iskolájában tanulhatok, majd világkörüli turnéra indulva más feladatköreim is lesznek. Pontosan még nem tisztázott a kérdés, de már maga a tudat, hogy a felügyelete alatt tanulhatok, óriási lehetőséget jelent számomra.” – fogalmazott Vermes Balázs.

Jelenleg az előkészületek és felkészülések zajlanak a többéves feladatra, s előreláthatóan augusztus második felében már útra is kelhet, hogy világot lásson és tapasztaljon. Balázzsal készült terjedelmes riportunkat hamarosan olvashatják.

Borka Roland

Kovács Adrián felvétele