Vízelvezető árkokat ástak az Alsó utcában

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Vízelvezető árkokat ástak az Alsó utcában

2015.07.27 / 15:22
Hosszú ideje fennálló vízelvezető problémát kezeltek a napokban, amikor is az aktivációs programban résztvevők segítségével árkokat ásattak.

A munkálatok a L. Novomeského utcától – a töltés résztől – haladt az Alsó utcáig, itt zárt rendszerű vízelvezető aknákkal oldották meg a problémát, ahol mintegy kétszáz méteren kétszázötven milliméteres csöveket helyeztek el, míg az Alsó utca jelentős részén nyílt vízelvezető rendszert alkalmaztak. Erre a rendszerre csatlakozhat a Kereszt utca és a Štúr utca is.

Németh Ernő, szakember tájékoztatta az Árgyusi Imre városi képviselő elnökletével vezetett Környezet- és árvízvédelmi bizottság ülésén résztvevőket.

Az elérhető jegyzőkönyv szerint Németh úgy tájékoztatott, hogy az Alsó utcán mintegy egy centiméteres a lejtő, ami elegendő arra, hogy elfolyjon a víz. A beruházás összköltsége eléri az öt ezer eurót.

„Jelenleg a Dolná és Štúr utca kereszteződésében kerül kiépítésre a vízelvezető akna, hamarosan befejeződik az egyes lakóházakhoz vezető utak kiépítése, valamint a Kereszt utcáig vezető árok kiásása.” – olvasható a bizottság jegyzőkönyvében.

(villagutta)