Felvidéki slágereket gyártanak a TAT-osok

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Felvidéki slágereket gyártanak a TAT-osok

2015.08.07 / 18:00
Mindig új színnel lépnek a nagyérdemű elé a Cool Club Polgári Társulás Tehetség a Tét elnevezésű projekt résztvevői. Nem volt ez másként pénteken a gútai művelődési központ színháztermében megrendezett nagyszabású gálán sem, ahol ezúttal ifjú dalos pacsirták mutatták be tehetségüket.

A Kiss György által életre hívott kezdeményezés immár tizedik sorozata keretében a gálát megelőzően Gútán, Nagyabonyban, Naszvadon, Csicsón, Szentpéteren, Ógyallán valamint Dunaszerdahelyen valósult meg egy-egy forduló, ahol a perbetei Margarett Majorette Danceclub és a madari MTG Danceclub táncosai gazdagították a programot.

A kilencedik sorozatban két gútai csapat is bemutatkozott, ők a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskolából kerültek ki, ahol Hájas Irén tanárnő vezetésével Mini Hungária, illetve Kis Bestiák ízelítővel jelentkeztek, amit majd a TAT projekt tizedik sorozatában láthat a nagyérdemű. Ekkor kerül sor a Sztárok kicsiben című versenyre.

A parádés gálá műsorvezetői is kötődnek a TAT-családhoz. Barthalos Andrea, Felvidék Szépe 2015 udvarhölgye, valamint Mészáros Tamás, az első sorozat győztese. Kiss György megnyitó szavai után a versenyzők egy-egy dallal léptek a közönség elé.

2014-ben szervezetünk a TAT-hoz csatolt egy kiegészítő projektet, amelyet " Felvidéki slágergyártás" névre keresztelt. Ezzel szeretnénk elérni, hogy évi szinten nyolc-tíz új szerzemény jelenjen meg a TAT-nak köszönhetően. A dalok szerzője Pécsváradi Zoltán lesz, és a sorozatainkban szereplő legtehetségesebb fiataljaink kapják majd ajándékba. 2014-ben a hetedik sorozatban párosok versenyeztek, és ők már rendelkeznek is saját dalokkal, amelyet a TAT első kislemezén jelentettünk meg. Az öt dalt tartalmazó kislemez ’Elindultunk’ megnevezéssel lesz hamarosan elérhető. Ezekből a dalokból kettő került bemutatásra a gálán. Barthalos Andrea és Krnčan Milan - Az élet színpadán, Moravcsík Veronika és Korber Darina - Legyen tánc című dalt énekelt.” – fogalmazott megkeresésünkre Kiss György.

A gálán kihirdetésre került a sorozat győztese és egyben közönségdíjasa, aki a szentpéteri Benyó Erika lett. Jutalma egy saját dal, valamint egy klip elkészítése.

Különdíjat adományoztak az ógyallai Pasztorek Cynthia Évának, akinek szintén egy saját dal a jutalma.

Valamint a zsűri egy harmadik dal elkészíttetését is bejelentette, amely egy közös dal lesz, és így mind a hat versenyző belekóstolhat a stúdiós munkálatokba.

A Cool Club polgári társulás nem tétlenkedik és már előkészületi stádiumban vannak a jövő évi tervek. Ahogy azt Kiss Györgytől megtudtuk, 2016-ban két sorozattal folytatódik a TAT. A tizedik sorozatban ismét hat új jelentkező mutatkozik majd be az érsekújvári járás területéről. A tizenegyedik sorozatban pedig a Sztárok kicsiben versenyzői mellett öt olyan versenyző is szerepelni fog, akik már részesei voltak az előző sorozat valamelyikének.

„A Cool Club Slovakia polgári társulás tovább halad azon az úton, amelyen 2011-ben elindult. Kizárólag csakis felvidéki, magyar ajkú, pályakezdő fiatalokkal fog továbbra is foglalkozni. Büszkék vagyunk rá, hogy a TAT színpadán bemutatkozó 202 fiatal közül 48-an a TAT-nak köszönhetően léptek életükben először közönség elé. – zárta értékelését Kiss György.

Borka Roland

Karasz Viktor felvételei