Megkezdték a gútai fahíd felújítását

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Megkezdték a gútai fahíd felújítását

2015.10.28 / 09:00
Teljesen felújítják a Kis-Duna holtágán átívelő fahidat. A napokban kezdődött munkálatokat a gútai városi hivatal illetékes osztályához tartozó mintegy hét munkás – akik között asztalosok és ácsok is vannak – segítségével a fahíd padlózatát valamint a zsindelyborítású tetőt is kicserélik.


Horváth Árpád, Gúta polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy a felújítási munkálatok mintegy tizenötezer eurót emésztenek fel és körülbelül egy hónapot vesznek igénybe. Ugyan korábban a polgármester azt mondta, hogy nem zárják le az 1992-ben a környezetvédők javaslatára megépített fahidat, ám a városi hivatal legújabb közleménye szerint a munkálatok elvégzéséig mégis teljes lezárásra kerül a fahíd.

Az eltelt több mint két évtized alatt már harmadszor szorul komoly javításra a Kis-Dunán átívelő mintegy nyolcvankét méter hosszú fedett fahíd, mivel az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási viszonyok alaposan megrongálták, illetve a gyakoribb árvízi helyzetek is veszélyessé tették a hídon való átkelést. A tervek szerint a felújítási munkálatokat követően további huszonöt évig tartósan szolgálhatja az embereket a fahíd.

-br-

képek: Kovács Adrián