Mi a közös Csernobil és a Korona-vírus esetében?

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Mi a közös Csernobil és a Korona-vírus esetében?

2020.04.06 / 18:52
Küzdelem egy láthatatlan ellenséggel.

 

Mindkét esetben az ellenség - a sugárzás, valamint a vírus is - láthatatlan. Nehéz harcolni valami ellen, amit nem látsz, amit az agyad nem tud feldolgozni.

 

 

Persze azt mondod, fiatal vagy és erős, rád nem veszélyes, te kibírod, de ha egyszer a vírus "viszi" a nagyit, akkor már máshogy fogod gondolni!
A láthatatlan ellenséggel való küzdelem olyan dolog, amire egyik kormány sem készült. Pripjaty-ban, ahol 50 ezer lakos élt, nem volt elég jód, így a baleset napján csak a gyerekek kaphattak egy adagot. Pripjaty akkori főpolgármester-helyettese szerint majdnem egy nap kellett ahhoz, hogy elegendő jódot kapjon a Szovjetunió raktáraiból, hogy a lakosság nagy része kaphasson legalább egy tablettát!
Ugye mi is tapasztaltuk a járvány elején, de még most is, hogy nem tudunk venni elég védőmaszkot, kesztyűt, fertőtlenítőszert! Ha orvos vagy ápoló vagy, akkor valószínűleg te is találkoztál ezekkel az alapvető, de lényeges hiányossággal a csata első napjaiban a Korona-vírus ellen!

 

 

 

 

 

 

Mindkét esetben a pánik olyan dolog, amit a kormányok nem akarnak látni, mert káoszt teremt. A csernobili robbanás napján, dél körül, már lehetett látni, hogy a rendőrök gázmaszkban sétálnak a városban. A kommunista párt vezetői ezért levetették velük, nehogy pánik alakuljon ki, mivel a városban az emberek kérdezősködni kezdtek.

A Korona-vírus járvány esetében is a kormányok csak fokozatosan vezették, vezetik be az intézkedéseket, pont azért, hogy elkerüljék a pánikot.

Egy katasztrófa igazi nagyságát csak az esemény után látod. Ha a csernobili emberek tudták volna , hogy az utcán néhány perc séta azt jelenti, hogy egy éves adag sugárzást kapnak, akkor másképp viselkednek? Fogadok, hogy igen. Nem sétáltak volna babakocsival a parkban, nem vártak volna 35 órát a buszokra, hogy evakuálják őket.

 

 

 

 

 

 

 

A Korona-vírus úgy néz ki , mint egy mérsékelt influenza, és aki a számokat nézi csak, még igaza is lehet, de mégsem az.
Figyeljünk egymásra, és maradjunk otthon, mert csak a járvány lezajlása után tudjuk meg, milyen veszélyes is valójában!