Kamionokban és sátrakban aludtak a diákok

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Kamionokban és sátrakban aludtak a diákok

2015.06.19 / 17:00
Hagyományosan, immár hetedik alkalommal rendezték meg a gútai Ján Ámos Komenský szlovák alapiskolában a Duna napját pénteken.

Délelőtt folyamán egyfajta enviromentális tevékenység keretében nyomozósat játszottak a gyerekek, majd az ivóvíz értékéről értesültek egy nevelőhangverseny segítségével. Délután alkotótábor, táncház és kutyás bemutató színesítette a programot, ám különféle sporttevékenységekben is részt vett a mintegy nyolcvan diák.

Vacsora után aztán a népes gyereksereg átvonult a Vág folyóhoz, ahol lótuszvirágot formázó úszó lámpásokat bocsátottak a vízre, majd éjszaka szerencselámpásokat eregettek.

A Nemzetközi Duna nap ünnepköréhez kapcsolódó vízvédelmi és környezetvédelmi programokon a diákok igazán jól szórakoztak és valódi élményt nyújtott számukra.

Kiss Valéria, főszervező elárulta, a gyerekek és felnőttek egyaránt készültek erre az eseményre, aminek célja játékos és könnyed formában, egyfajta családias hangulatot teremtve felhívni a víz- és környezetvédelem fontosságára. „A diákoknak újfajta élmény, hiszen lényegében kötetlen formában az iskola falai között hasznosan tölthették el az idejüket. Minden éven újdonsággal próbálunk előállni, idén állatos bemutatókkal is színesítettük a programot. Jó így együtt lenni.” – fogalmazott Kiss Valéria. Hozzátette, hogy az iskolai foglalkozások után a diákok az iskolában éjszakáztak, ráadásul rendhagyóan nemcsak az épületben, de a pavilonok között felállított sátrakban és kamionokban.

Borka Roland

 

Kapcsolódó cikkek