Pletykák Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Pletykák Gútán

2011.03.29 / 17:01
Az a szóbeszéd járja, hogy valaki egy eget rengető bűnt követett el, s közben azon dolgozik, hogy ezt minél jobban elkendőzze.

Az a szóbeszéd járja, hogy valaki egy eget rengető bűnt követett el, s közben azon dolgozik, hogy ezt minél jobban elkendőzze. Akár egy mindennapi történet is lehetne, de ezúttal egy színházi előadásról van szó, ugyanis így indul a klasszikusnak mondható történet Neil Simon Pletykák című darabjában, amelyet a kassai Thália színház 2011. április 2-án, szombaton 18 órai kezdettel mutat be a gútai művelődési központ színháztermében. A Halasi Imre által rendezett darab kriminek indul, és fergeteges bohózat lesz belőle, amelyben helyet kap az izgalom, a sznobság, a naivság, és természetesen a falrengető humor.

A történet középpontjában négy házaspár áll, akik egy elegáns New Yorki házba hivatalosak egy partira. A házigazdát rejtélyes baleset éri, senki sem tud semmi biztosat. Az egymás után érkező vendégek között halk suttogás kezdődik, amely felerősödik és terjed, egyre terjed a talányos eset hullámverése. A végül kiszálló rendőrség előtt már egy fantasztikus, hihetetlen történet kerekedik ki.

Főbb szerepekben kiváló kassai színészeket láthatunk, mint Varga Lívia, Dudás Péter, Kiča Katalin, Petrik Szilárd, Illés Oszkár, Nagy Kornélia, Reiter Zoltán, Tóth Zsófia, Bocsárszky Attila és Básti Andrea. A díszletért és jelmezért Laczó Henriette felel, míg a rendező asszisztense, Flórián Róbert Szabolcs. A rendkívül szórakoztatónak ígérkező előadásra még korlátozott számban kaphatóak jegyek. Elővételben 8 euró, csoportos vásárlás (10 fő felett) esetén 6 euró.

Borka Roland