Elballagtak a végzős egyházi gimnazisták Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Elballagtak a végzős egyházi gimnazisták Gútán

2012.05.14 / 10:05
Gútán a Nagyboldogasszony Magyar Tannyelvű Egyházi Gimnázium kezdte meg a város ballagási ünnepség sorozatát.

 Ballagás
Gútán a Nagyboldogasszony Magyar Tannyelvű Egyházi Gimnázium kezdte meg a város ballagási ünnepség sorozatát
.

 

Reggel rendhagyó osztályfőnöki órával indult a búcsúzás napja, majd a végzősök sorra vették az oktatási intézmény osztályait és elköszöntek nemcsak diáktársaiktól, de a sok éven át második otthonuknak tartott iskolától.

 

Búcsúdallal, tarisznyával a vállukon köszöntek el a növendékek az almamátertől és átvonultak a Templom téri városi hivatalba, ahol az önkormányzat nevében Koczkás Beáta, alpolgármester és Németh Iveta hivatalvezető köszöntötte a végzős diákokat. Prédikációnak is beillő példabeszédében az alpolgármester kitért a leánykori megtérésére és útravalóul Isten áldását kívánta a ballagóknak.

 

Azt kívánom nektek, hogy keressétek az Istent. Keressétek, és ott lesz veletek mindig. Ha már megtaláltátok, ne féljetek megtartani. Mert Ő mindig veletek lesz. Bármilyen döntést hoztok az életetekben is, és kéritek Őt, akkor Ő ott lesz, és ott van veletek. Az örömeimben, bánataimban, szenvedéseimben mindig ott volt. Az örömöket még nagyobb örömmel éltem át, a szenvedéseket pedig igazi belső nyugalommal és derűvel. Ezt szeretném nektek ma átadni a ti batyutokba, ezzel induljatok útnak.” - mondta Koczkás Beáta.

 

A megható kis ünnepségen Decsi Katalin röviden köszöntötte a diákokat, majd Tóth Árpád, igazgatóhelyettes - osztályfőnök név szerint szólította a végzősöket, akik a város krónikájába tett szignójukkal elbúcsúztak a gimnáziumi évektől.

 

Kiss Róbert iskolaesperes és Erdélyi Pál tiszteletes is megtisztelték jelenlétükkel a városházán tartott bensőséges ünnepséget, amely után a végzősök népes kíséretükkel átvonultak a helyi Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia templomba, ahol hálaadó szentmisét tartottak.

 

A lányok égszínkék taftruhában voltak, a fiúk sötét öltönyben, a nyakkendőjük illett a lányok ruhájához.

 

Végzősök: Angyal Krisztián, Angyal Orsolya, Bachorec Zoltán, Czigle Kitti, Czirok Krisztina, Dobosi Boglárka, Farkas Bence, Garami Boglárka, Gönczöl Attila, Izsák Leona, Kolocsics Zsuzsanna, Komlósi Krisztián, Kondé Gábor, Kucsera Noémi, Mártha Krisztina, Mészáros Rebeka, Ollé István, Őszi Patrícia, Pataki Henrietta, Pásztor Margaréta, Radványi Péter, Sárközi Barbara, Tárnok Dorianna, Vadkerti Erika, Varga Dorián, Varga Bálint, Varga Éva, Varsányi Tímea.

 

Borka Roland

A szerző felvételei