Közelebb egymáshoz – üzeni a gútai polgármester

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Közelebb egymáshoz – üzeni a gútai polgármester

2016.01.01 / 01:00
Az erőszak és a gyűlöletkeltés elleni fellépésre és a szeretetteljes közeledés fontosságára hívta fel a figyelmet Horváth Árpád, Gúta polgármestere.

A város első emberének újévi beszédében kitért a 2015-ben újult erővel beindult önkormányzati munkára és tételesen felsorolta, mit sikerült az elmúlt esztendőben megvalósítani illetve az egymásért való kiállásra buzdított. „Az új utáni vágyakozás, a megismerés öröme az igazi mozgatórugója az emberiségnek.” – jelezte a polgármester.

„Az évértékelések megírásakor, gondolataink visszavezetésekor döbbenünk rá, hogy mennyire változatos, fordulatokban gazdag volt az elmúlt esztendő. Ez a változatosság azonban nem mindig a jóról, a szerencséről a boldog pillanatokról szól. Mindnyájunk életében vannak bizony olyan események, amelyekkel meg kell küzdenünk, gondterhelt napokat hozhatnak a munkahelyen a családban. Bizony néha nehéz erősnek lenni – de meg kell vívnunk a harcot önmagunkért, családunkért, barátainkért, és talán olyan emberek igazáért, akiket soha nem is láttunk, nem ismertünk, de a segítségünkre szorulnak. – fogalmazott Horváth Árpád.

Részletezte, hogy az elmúlt évben a tizennégy önkormányzati ülésen közel háromszázötven határozat született és a város saját bevételeiből több kisebb-nagyobb beruházást tudott finanszírozni. „Megszépült egy óvoda, a sportcsarnok egy része kapott új köntöst, a temető szépítése, fejlesztése sem maradhatott el, a fahíd teljes átépítése már az őszre maradt, elkezdtük egy nagy központi konyha megépítését. Az önkormányzat nagyban hozzájárul, hogy a nyugdíjas otthon kívül belül megszépüljön, és igazi otthona legyen az itt élő idős polgárainknak. A városi kultúrközpont elavult fűtésrendszere is megújult. – sorolta a fejlesztéseket a polgármester. 

A gútai események párhuzamába a világi történéseket vonta. Meglátása szerint zaklatott év volt a tavalyi, s kiemelte az Európát és az Európai Úniót felbolygató új típusú népvándorlásról, valamint a párizsi öldöklést is megemlítette. Kiemelte, „az emberi gonoszság itt van közöttünk.Éppen ezért ő arra buzdít, hogy felemeljük a hangunk az igazságtalanság ellen. „Nem lehetünk közömbösek, bátran fel kell lépnie mindenkinek az agresszió, az erőszak, a gyűlöletkeltés ellen. A mindennapok forgatagában, meg kéne tanulni lassítani, néhány percre megállni – szólni egy-egy jó szót azokhoz is, akikkel csak néhanapján találkozunk. Sokszor kincset ér egy kézfogás, egy mosoly. Ezek azok a dolgok, amelyeket mindig magunkkal hordozunk, és minél többet osztunk szét embertársaink közt, annál többet kapunk vissza mi magunk. Legyen hát egy ilyen szeretet év 2016 is.” – zárta gondolatait Horváth Árpád, polgármester és egyúttal szerencsét, boldogságot és gazdagságot, illetve legfőképpen egészséget kívánt a gútaiaknak.

Borka Roland