Kultúra

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Kultúra

 • „Ezt a tésztát!” – hellóGúta megcsinálta

  2014.09.15 // Kultúra

  Több száz elégedett néző távozott haza péntek este a gútai művelődési központból, ahol is a komáromi Jókai Színház bemutatta egy Hölgy a Maximból című komédiát. A három felvonásos pikáns „bolondériát” a hellóGúta csapata hozta Gútára.

 • Nagylemezt készít az aranytorkú Molnár Angelika

  2014.07.24 // Kultúra

  Ősszel jelenik meg a gútai Molnár Angelika énekes első lemeze, amelyen ismert magyar nóták és akár operett-slágerek is hallhatóak lesznek. Jelenleg az előkészítési folyamatok zajlanak, ám az őszi megjelenést követően kereskedelmi forgalomba kerül a lemez.

 • Zeneterápiát tartottak a templomban

  2014.06.21 // Kultúra

  Igéző furulyaszó hallatszott a gútai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban, ahol a helyi művészeti alapiskola továbbképzős diákjai és pedagógusai valamint meghívott művészek adtak hangversenyt.

 • Új bemutatóra készül a Kis-Duna Menti Rockszínház

  2014.06.05 // Kultúra

  A Valahol Európában című musical próbái zajlanak a napokban a gútai művelődési központban, ahol a Kis-Duna Menti Rockszínház előadásában lesz látható a zenei darab. Minden idők legsikeresebb magyar musicalt állítja színpadra a gútai társulat.

 • Mindenki színpadán a gútaiak is

  2014.04.28 // Kultúra

  Ifjú gútai verselők és prózamondók is részt vettek a hétvégén Rimaszombatban megrendezett huszonharmadik Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek és Lírai Színpadok Országos Versenyén. A maga nemében legjelentősebb megmérettetésen kétszáznál is több résztvevő közül a gútaiak is szép eredményeket értek el.

 • Templomok éjszakája Gútán is

  2012.06.02 // Kultúra

  „Kitárom szívemet, térj be hozzám, kérlek. Oly nagy akarattal szeretlek téged.” - hívta az érdeklődőket az immár másodízben megrendezett Templomok éjszakája országos rendezvényfolyam, amelynek egyik állomása a gútai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia Templom.

 • Megtáncoltatták Gútát

  2012.05.29 // Kultúra

  Sortáncolt az egész város a pünkösdvasárnap tartott hagyományos gútai sortáncjáráson. A CSEMADOK helyi alapszervezete szervezésében megvalósuló sortáncjáráson ezúttal kilenc felnőttpár és öt gyermekpár járta a várost.