Hirek

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Hirek

 • Dickensi karácsonyt idéznek meg a kultúrházban

  2015.12.19 // Hirek

  A múlt, jelen és jövő karácsonyok összefonódó hangulatát kívánnak a gútai művelődési központba varázsolni. Ott tartják ugyanis december 19-én, szombaton, délután három órától a meglehetősen beszédes elnevezésű Kikelet karácsonyi ünnepváró és kézműves vásárt.

 • Adventi nyugalom volt az ülésen

  2015.12.14 // Közigazgatás

  Szinte különösebb fennakadás és éles viták nélkül zajlott a gútai képviselőtestület legutóbbi ülése. Holott, több jelentős közérdeklődést kiváltó téma is napirendre került.

 • Száz eurót adnak karácsonyra

  2015.12.14 // Hirek

  Rendkívüli karácsonyi jutalmat kapnak az iskolák dolgozói Gútán. Határoztak a városi képviselők még a novemberi ülésükön. A testület úgy döntött, minden egyes városi fenntartású oktatási intézményben dolgozók kapnak rendkívüli jutalmat, száz euró értékben.

 • Sipos Dávid: „Zsigereimben érzem a zenét!”

  2015.12.10 // Interjú

  Szemfényvesztően varázslatos muzsikát játszik. Amint megjelenik a színpadon, minden tekintet rászegeződik. Jelen van. Gútán és másutt egyaránt. A Harmónia-díjas Sipos Dávid zenész családból jött, hogy meghódítsa az emberek szívét. Szaxofonjátéka lélekemelően hat. Önmagára és másokra. Úgy mondja, saját megnyugvására játszik. Mindannyiunk örömére.

 • Nagy István: Rapzenétől jutott el az orgonaművészetig

  2015.12.08 // Interjú

  Szakmai körökben egyre gyakrabban emlegetik a nevét. Magas presztízsű zenei fesztiválokon, elismert szaktekintélyek kiemelkedő dicséreteiben tündököl. Tanár, orgonaművész, zeneszerző és kántor egy személyben. Nagy István Gútán tevékenykedik. Sokáig ódzkodott az interjútól, most megtört a jég. Vele beszélgettünk.